Békés megye

Vannak települések amelyeket nem, vagy csak egyedi díjazással tudunk vállalni. Kérlek, a taxi vagy reptéri transzfer szolgáltatás telefonos rendelésekor érdeklődj munkatársunknál a részletekről.

Amennyiben csatlakoznál a Zöld TAXI személyszállító csapatához sofőrként, vedd fel velünk a kapcsolatot ITT.

Békés megye települései:

Békéscsaba, Almáskamarás, Battonya, Békés, Békéssámson, Békésszentandrás, Bélmegyer, Biharugra, Bucsa (Magyarország), Csabacsűd, Csabaszabadi, Csanádapáca, Csárdaszállás, Csorvás, Dévaványa, Doboz, Dombegyház, Dombiratos, Ecsegfalva, Elek (település), Fancsikapuszta, Füzesgyarmat, Gádoros, Gerendás, Geszt (település), Gyomaendrőd, Gyula (Magyarország), Hunya, Kamut, Kardos, Kardoskút, Kaszaper, Kertészsziget, Kétegyháza, Kétsoprony, Kevermes, Kisdombegyház, Kondoros, Körösladány, Körösnagyharsány, Köröstarcsa, Körösújfalu, Kötegyán, Kunágota, Lőkösháza, Magyarbánhegyes, Magyardombegyház, Medgyesbodzás, Medgyesegyháza, Méhkerék, Mezőberény, Mezőgyán, Mezőhegyes, Mezőkovácsháza, Murony, Nagybánhegyes, Nagykamarás, Nagyszénás, Okány, Orosháza, Örménykút, Pusztaföldvár, Pusztaottlaka, Sarkad, Sarkadkeresztúr, Szabadkígyós, Szarvas (település), Szeghalom, Tarhos, Telekgerendás, Tótkomlós, Újkígyós, Újszalonta, Végegyháza, Vésztő, Zsadány

Békés megyei szállások, események, turizmusBékés megye a dél-keleti régióban található, és számos érdekes látnivalóval és programmal várja a turistákat. A megye szálláslehetőségei között megtalálhatóak a kisebb panziók, a nagyobb szállodák és a falusi turizmus lehetőségei is.

Szállások

  • Hotel Corvus Aqua – Ópusztaszeren található, a Tisza-tó partján. A szálloda wellness-részleggel, szaunával és medencével várja a vendégeket.
  • Körös-toroki Vendégház – Köröstarcsán található, a Körös folyó partján. A vendégházban lehetőség van horgászatra, kerékpározásra és túrázásra is.
  • Békéscsaba Apartman – Békéscsabán található, a városközpontban. Az apartmanok teljesen felszereltek, és ideálisak hosszabb tartózkodásra is.

Események

  • Békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Fesztivál – A fesztivál minden évben augusztusban kerül megrendezésre, és számos koncertet, színházi előadást és kézműves vásárt kínál.
  • Ópusztaszeri Nemzetközi Folklórfesztivál – A fesztivál minden évben júliusban kerül megrendezésre, és a világ különböző tájairól érkező tánccsoportok mutatják be hagyományaikat.
  • Békéscsabai Kolbászfesztivál – A fesztivál minden évben szeptemberben kerül megrendezésre, és a helyi kolbászok mellett számos más gasztronómiai különlegességet is kínál.

Turisztikai látnivalók

  • Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark – A parkban a magyar történelem fontos eseményeit mutatják be interaktív kiállítások és bemutatók segítségével.
  • Békéscsabai Munkácsy Múzeum – A múzeumban Munkácsy Mihály életművét és munkásságát mutatják be.
  • Körös-Maros Nemzeti Park – A nemzeti parkban lehetőség van túrázásra, kerékpározásra és horgászatra is.

Békés megye számos érdekes látnivalót és programot kínál a turistáknak. A megye szálláslehetőségei között megtalálhatóak a nagyobb szállodák, a kisebb panziók és a falusi turizmus lehetőségei is. A megyében számos érdekes esemény kerül megrendezésre, mint például a Békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Fesztivál, az Ópusztaszeri Nemzetközi Folklórfesztivál és a Békéscsabai Kolbászfesztivál. A turisták számára számos látnivaló is rendelkezésre áll, mint például az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, a Békéscsabai Munkácsy Múzeum és a Körös-Maros Nemzeti Park.

Általános információ: Békés megye

Békés megye Magyarország délkeleti részén fekszik, ahol a Körösök ölelésében békésen élnek az emberek. A megye neve is erről árulkodik, hiszen első ispánjáról, Békésről kapta a nevét a vár, a város és a megye is. A megye területe 5631,05 km², amelyen 21 város és 75 község található. A megye székhelye Békéscsaba, ahol a híres csabai kolbász mellett a kultúra és a művészet is otthonra lelt. A városban megcsodálhatjuk a neobarokk stílusú evangélikus nagytemplomot, a Munkácsy Mihály Múzeumot, a Csabagyöngye Kulturális Központot, vagy a Csabai Sörházat és Sörmúzeumot.

A megye másik jelentős városa Gyula, ahol a fürdőzés és a történelem keveredik. A városban található a középkori vár, amely az ország egyetlen épen maradt téglavára, és ahol számos rendezvényt és programot szerveznek. A vár mellett húzódik a Gyulai Várfürdő, amely 8,5 hektáron terül el, és 19 medencével, valamint wellness és gyógyászati szolgáltatásokkal várja a vendégeket. A városban érdemes megkóstolni a gyulai pálinkát és a gyulai lecsót is.

Békés megye harmadik legnagyobb városa Orosháza, amely a Gyopárosi-tó partján fekszik. A város nevezetességei közé tartozik a Napsugár Fürdő és Élménypark, ahol csúszdák, hullámmedence, szaunavilág és gyógyvizes medencék biztosítják a kikapcsolódást. A városban található még a Hagymatikum Gyógyfürdő Makón, ahol a hagyma formájú kupolák alatt gyógyulhatunk és pihenhetünk. Orosházán megtekinthetjük a Szántó Kovács János Múzeumot, a Darvas József Emlékházat, a Magyar Kultúra Házát, vagy a Bánki Donát Műszaki Líceumot, ahol a világ első repülőgépének másolata áll.

Békés megye további városai is sok szépséget és érdekességet rejtenek. Megemlíthetjük például Békést, amely a Kettős-Körös bal partján fekszik, és ahol a római katolikus templom, a református templom, a zsidó temető, vagy a Békési Képtár várja a látogatókat. Vagy Mezőberényt, amely a megye északi részén helyezkedik el, és ahol a Városháza, a Kner Imre Nyomdaipari Múzeum, a Mezőberényi Mozi, vagy a Mezőberényi Sportcsarnok látható. Ezen kívül számos kisebb település is bűvöli el a vendégeket, mint például Szarvas, Csanádapáca, Körösladány, Sarkad, Dévaványa, vagy Elek.

Békés megye nemcsak a városokban, hanem a természetben is lenyűgöző. A megye domborzata síkvidéki, de itt-ott dombok, homokhátak, erdők és vizes élőhelyek tarkítják. A megye legfontosabb vízfolyása a Körösök folyórendszere, amely négy folyóból áll: a Fehér-Körösből, a Fekete-Körösből, a Kettős-Körösből és a Sebes-Körösből. A folyók mentén rengeteg növény- és állatfaj él, és számos horgász-, vízisport- és kirándulóhely található. A megye természeti értékei közé tartozik még a Körös-Maros Nemzeti Park, amely 501,34 km²-en terül el, és ahol a Kis-Sárrét, a Nagy-Sárrét, a Dévaványai-Ecsegi puszták, a Cserebökényi-erdő, vagy a Csorvási-fenék látható.

Békés megye tehát egy csodálatos hely, ahol mindenki megtalálhatja a számára megfelelő programot és élményt. A megye gazdag kulturális, történelmi, gasztronómiai és természeti örökséggel rendelkezik, és ahol a vendégszeretet és a békesség uralkodik. Ha Békés megyébe látogatunk, érdemes igénybe vennünk a taxi szolgáltatásokat, amelyek gyorsan és kényelmesen elvisznek bárhová. Ha pedig repülővel érkezünk, akkor sem kell aggódnunk, hiszen a reptéri transzfer segítségével könnyen eljuthatunk a kívánt helyre. Békés megye várja Önt is, fedezze fel Ön is az Alföld gyöngyszemét!

Tartalomjegyzék

Scroll to Top