Győr-Moson-Sopron megye

Vannak települések amelyeket nem, vagy csak egyedi díjazással tudunk vállalni. Kérlek, a taxi vagy reptéri transzfer szolgáltatás telefonos rendelésekor érdeklődj munkatársunknál a részletekről.

Amennyiben csatlakoznál a Zöld TAXI személyszállító csapatához sofőrként, vedd fel velünk a kapcsolatot ITT.

Győr-Moson-Sopron megyei járások

Csornai járás, Győri járás, Kapuvári járás, Mosonmagyaróvári járás, Pannonhalmi járás, Soproni járás, Téti járás

Győr-Moson-Sopron megye települései:

Győr, Sopron, Abda, Acsalag, Ágfalva, Agyagosszergény, Árpás, Ásványráró, Babót, Bágyogszovát, Bakonygyirót, Bakonypéterd, Bakonyszentlászló, Barbacs, Beled, Bezenye, Bezi, Bodonhely, Bogyoszló, Bőny, Börcs, Bősárkány, Cakóháza, Cirák, Csáfordjánosfa, Csapod, Csér, Csikvánd, Csorna, Darnózseli, Dénesfa, Dózsamajor, Dör, Dunakiliti, Dunaremete, Dunaszeg, Dunaszentpál, Dunasziget, Ebergőc, Écs, Edve, Egyed, Egyházasfalu, Enese, Farád, Fehértó, Feketeerdő, Felpéc, Fenyőfő, Fertőboz, Fertőd, Fertőendréd, Fertőhomok, Fertőrákos, Fertőszentmiklós, Fertőszéplak, Földsziget, Gönyű, Gyalóka, Gyarmat, Gyóró, Gyömöre, Győrasszonyfa, Győrladamér, Győrság, Győrsövényház, Győrzámoly, Halászi, Harka, Hédervár, Hegyeshalom, Hegykő, Hidegség, Himod, Hövej, Ikrény, Iván, Jánossomorja, Jobaháza, Kajárpéc, Kapuvár, Károlyháza, Kimle, Kisbabot, Kisbajcs, Kisbodak, Kisfalud, Kóny, Kópháza, Koroncó, Kunsziget, Lázi, Lébény, Levél, Lipót, Lövő, Maglóca, Magyarkeresztúr, Máriakálnok, Markotabödöge, Mecsér, Mérges, Mezőörs, Mihályi, Mórichida, Mosonmagyaróvár, Mosonszentmiklós, Mosonszolnok, Mosonudvar, Nagybajcs, Nagycenk, Nagylózs, Nagyszentjános, Nemeskér, Nyalka, Nyúl, Osli, Öttevény, Páli, Pannonhalma, Pásztori, Pázmándfalu, Pér, Pereszteg, Petőháza, Pinnye, Potyond, Pusztacsalád, Püski, Rábacsanak, Rábacsécsény, Rábakecöl, Rábapatona, Rábapordány, Rábasebes, Rábaszentandrás, Rábaszentmihály, Rábaszentmiklós, Rábatamási, Rábcakapi, Rajka, Ravazd, Répceszemere, Répcevis, Rétalap, Románd, Röjtökmuzsaj, Sarród, Sikátor, Sobor, Sokorópátka, Sopronhorpács, Sopronkövesd, Sopronnémeti, Szakony, Szany, Szárföld, Szerecseny, Szil, Szilsárkány, Táp, Tápszentmiklós, Tarjánpuszta, Tárnokréti, Tényő, Tét, Töltéstava, Újkér, Újrónafő, Und, Vadosfa, Vág, Vámosszabadi, Várbalog, Vásárosfalu, Vének, Veszkény, Veszprémvarsány, Vitnyéd, Völcsej, Zsebeháza, Zsira

Győr-Moson-Sopron megye a nyugat-dunántúli régióban található, határai közt kb. 450 000 ember él, ennek felét az itt található három legnagyobb város, a 132 ezer lakosú Győr megyei jogú város, a 64 ezer lakosú Sopron megyei jogú város és a 32 ezer lakosú Mosonmagyaróvár lakossága adja. A megye turisztikai látnivalói közé tartoznak a következők:

Győr

 • Történelmi belváros
 • Püspökvár
 • Győri bazilika
 • Széchenyi tér, Király utca, Kazinczy utca, Liszt Ferenc utca, Rákóczi utca, Apáca utca

Sopron

 • Történelmi belváros
 • Soproni Táncszínház
 • Tűztorony
 • Szent Mihály-székesegyház
 • Kecske-templom
 • Soproni Múzeum

Mosonmagyaróvár

 • Mosoni-Duna Ártéri Tanösvény
 • Hanság Múzeum
 • Szent László király emlékhely

A megyében található továbbá számos múzeum, például a Győri Múzeum, a Soproni Múzeum, a Hanság Múzeum és a Pannonhalmi Főapátsági Múzeum. A megyében számos szálláslehetőség is található, például a Hotel Rába City Center, a Hotel Famulus, a Hotel Szieszta és a Hotel Lajta Park. A megyében számos esemény is megrendezésre kerül, például a Győri Nemzetközi Képzőművészeti Biennálé, a Soproni Tavaszi Fesztivál és a Mosonmagyaróvári Nyár.

Általános információ: Győr-Moson-Sopron megye

Győr-Moson-Sopron megye a Nyugat-Dunántúl régió egyik gyöngyszeme, amely három tájegység találkozásánál fekszik: a Dunántúli-középhegység, az Alpokalja és a Kisalföld. A megye székhelye Győr, a folyók városa, ahol a Rába és a Mosoni-Duna öleli körül a történelmi belvárost. A megye másik jelentős városa Sopron, amely a magyar kultúra és a német nyelvű kisebbség ősi bástyája. A megye további városai: Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár, Jánossomorja, Pannonhalma, Tét, Fertőd és Répcelak.

A megye gazdag természeti és kulturális örökséggel rendelkezik, amely vonzza a hazai és külföldi látogatókat egyaránt. A Fertő-tó és a Hanság a természet szerelmeseinek paradicsoma, ahol számos ritka növény- és állatfaj él. A Fertő-Hanság Nemzeti Park a világörökség része, és számos tanösvény, kerékpárút és látogatóközpont várja az érdeklődőket. A Fertő-tó partján található a híres Esterházy-kastély, amely a magyar Versailles-nek is nevezik, és ahol Haydn zeneszerző több mint harminc évig alkotott. A kastély mellett a megyében még számos más kulturális emlék is található, mint például a pannonhalmi bencés apátság, a fertődi Eszterháza-kastély, a soproni tűztorony, a győri bazilika, a kapuvári Rábaközi Múzeum, vagy a répcelaki Széchenyi-kastély.

A megye nemcsak a múltjára, hanem a jelenére és a jövőjére is büszke. A megye gazdasága dinamikusan fejlődik, és számos nemzetközi cég telepedett le itt, mint például az Audi, a Henkel, a Flextronics, vagy a Dana. A megye oktatási és kutatási központja a Széchenyi István Egyetem, amely több mint tízezer hallgatót vonz, és szoros együttműködést ápol a gazdasági szereplőkkel. A megye kiváló közlekedési infrastruktúrával rendelkezik, amely összeköti a régió nagyvárosaival, mint például Budapest, Bécs, Pozsony, vagy Graz. A megye több repülőtérrel is rendelkezik, amelyek kényelmes és gyors utazást biztosítanak a belföldi és külföldi célpontok felé. A megye lakói és látogatói számára számos taxi és reptéri transzfer szolgáltatás is elérhető, amelyek segítenek a közlekedésben.

Győr-Moson-Sopron megye egy olyan megye, amely büszke a múltjára, élvezi a jelenét, és készül a jövőjére. A megye egy olyan hely, ahol a természet és a kultúra, a hagyomány és a modernitás, a magyar és a nemzetközi összhangban él egymással. A megye egy olyan hely, ahol érdemes élni, dolgozni, tanulni és pihenni. A megye egy olyan hely, ahol mindenki megtalálja a maga szépségét és boldogságát.

Tartalomjegyzék

Scroll to Top