Heves megye

Vannak települések amelyeket nem, vagy csak egyedi díjazással tudunk vállalni. Kérlek, a taxi vagy reptéri transzfer szolgáltatás telefonos rendelésekor érdeklődj munkatársunknál a részletekről.

Amennyiben csatlakoznál a Zöld TAXI személyszállító csapatához sofőrként, vedd fel velünk a kapcsolatot ITT.

Heves megye települései

Eger, Abasár, Adács, Aldebrő, Andornaktálya, Apc, Átány, Atkár, Balaton (település), Bátor, Bekölce, Bélapátfalva, Besenyőtelek, Boconád, Bodony, Boldog, Bükkszék, Bükkszenterzsébet, Bükkszentmárton, Csány, Demjén, Detk, Domoszló, Dormánd, Ecséd, Egerbakta, Egerbocs, Egercsehi, Egerfarmos, Egerszalók, Egerszólát, Erdőkövesd, Erdőtelek, Erk, Fedémes, Feldebrő, Felsőtárkány, Füzesabony, Gyöngyös, Gyöngyöshalász, Gyöngyösoroszi, Gyöngyöspata, Gyöngyössolymos, Gyöngyöstarján, Halmajugra, Hatvan, Heréd, Heves, Hevesaranyos, Hevesvezekény, Hort, Istenmezeje, Ivád, Kál, Kápolna, Karácsond, Kerecsend, Kerekharaszt, Kisfüzes, Kisköre, Kisnána, Kompolt, Kömlő, Lőrinci, Ludas, Maklár, Markaz, Mátraballa, Mátraderecske, Mátraszentimre, Mezőszemere, Mezőtárkány, Mikófalva, Mónosbél, Nagyfüged, Nagykökényes, Nagyréde, Nagytálya, Nagyút, Nagyvisnyó, Noszvaj, Novaj, Ostoros, Pálosvörösmart, Parád, Parádsasvár, Pély, Pétervására, Petőfibánya, Poroszló, Pusztafogacs, Recsk, Rózsaszentmárton, Sarud, Sirok, Szajla, Szarvaskő, Szentdomonkos, Szihalom, Szilvásvárad, Szúcs, Szűcsi, Tarnabod, Tarnalelesz, Tarnaméra, Tarnaörs, Tarnaszentmária, Tarnaszentmiklós, Tarnazsadány, Tenk, Terpes, Tiszanána, Tófalu, Újlőrincfalva, Vámosgyörk, Váraszó, Vécs, Verpelét, Visonta, Visznek, Zagyvaszántó, Zaránk.

Heves megye Magyarország északkeleti részében található, és számos turisztikai látnivalóval rendelkezik. Az alábbiakban felsoroljuk a városokat, és azok látnivalóit, eseményeit, szállásait a Wikipedia alapján:

Eger

 • Látnivalók: Az Egri vár, a Bazilika, a Dobó tér, a Minaret, a Szépasszony-völgy, a Lyceum, a Színház, a Városfal, a Kossuth Lajos utca, a Gárdonyi Géza Emlékház, a Bolyki Pincészet, a Szépasszonyvölgyi Pincék, a Szalajka-völgy, a Noszvaji vár, a Felsőtárkányi vár, a Siroki vár, a Szilvásváradi völgyhíd, a Szalajka-völgyi vízesés, a Líceum, a Gárdonyi Géza Emlékház, a Károlyi-kastély, a Széchenyi utca, a Városfal, a Várkert Bazár, a Városi Múzeum, a Széchenyi tér, a Dobó István tér, a Szépasszony-völgyi Pincék, a Bolyki Pincészet, a Szalajka-völgyi vízesés, a Szilvásváradi völgyhíd, a Noszvaji vár, a Felsőtárkányi vár, a Siroki vár, a Szalajka-völgyi vízesés, a Líceum, a Gárdonyi Géza Emlékház, a Károlyi-kastély, a Városfal, a Várkert Bazár, a Városi Múzeum, a Széchenyi tér, a Dobó István tér.
 • Események: Egri Bikavér Ünnep, Egri Csillag Fesztivál, Egri Borok Éjszakája, Egri Végvári Vigasságok, Egri Kékfrankos Napok, Egri Zenei Napok, Egri Tavaszi Fesztivál, Egri Advent, Egri Tavaszi Fesztivál, Egri Végvári Vigasságok, Egri Bikavér Ünnep, Egri Csillag Fesztivál, Egri Borok Éjszakája, Egri Kékfrankos Napok, Egri Zenei Napok.
 • Szállások: Hotel Korona, Hotel Eger & Park, Hotel Senator-Ház, Hotel Aqua Eger, Hotel Villa Völgy, Hotel Unicornis, Hotel Romantik, Hotel Estella Superior, Hotel Szent István, Hotel Flóra, Hotel Ködmön Wellness, Hotel Kapu Panzió, Hotel Villa Citadella, Hotel Villa Volgy, Hotel Villa Rozsa, Hotel Imola, Hotel Villa Édes, Hotel Villa Pax, Hotel Villa Negra, Hotel Villa Nostra, Hotel Villa Szív.

Hatvan

 • Látnivalók: Hatvani Vár, Hatvani Múzeum, Hatvani Kálvária, Hatvani Kastély, Hatvani Városi Sportcsarnok, Hatvani Városi Uszoda, Hatvani Városi Könyvtár, Hatvani Városi Művelődési Központ, Hatvani Városi Színház, Hatvani Városi Galéria, Hatvani Városi Sportcsarnok, Hatvani Városi Uszoda, Hatvani Városi Könyvtár, Hatvani Városi Művelődési Központ, Hatvani Városi Színház, Hatvani Városi Galéria.
 • Események: Hatvani Várjátékok, Hatvani Borfesztivál, Hatvani Városnapok, Hatvani Várjátékok, Hatvani Borfesztivál, Hatvani Városnapok.
 • Szállások: Hotel Honti, Hotel Piroska, Hotel Castello, Hotel Relax, Hotel Kikelet, Hotel Szent István, Hotel Honti, Hotel Piroska, Hotel Castello, Hotel Relax, Hotel Kikelet.

Gyöngyös

 • Látnivalók: Mátra Múzeum, Mátra Múzeum, Szent Bertalan Templom, Szent Bertalan Templom, Gyöngyösi Városi Könyvtár, Gyöngyösi Városi Könyvtár, Gyöngyösi Városi Művelődési Központ, Gyöngyösi Városi Művelődési Központ, Gyöngyösi Városi Galéria, Gyöngyösi Városi Galéria.
 • Események: Gyöngyösi Pálinkafesztivál, Gyöngyösi Borfesztivál, Gyöngyösi Városnapok, Gyöngyösi Pálinkafesztivál, Gyöngyösi Borfesztivál, Gyöngyösi Városnapok.
 • Szállások: Hotel Opál, Hotel Szent János, Hotel Fenyő, Hotel Opál, Hotel Szent János, Hotel Fenyő.

Heves

 • Látnivalók: Hevesi Múzeum, Hevesi Múzeum, Hevesi Városi Könyvtár, Hevesi Városi Könyvtár, Hevesi Városi Művelődési Központ, Hevesi Városi Művelődési Központ, Hevesi Városi Galéria, Hevesi Városi Galéria.
 • Események: Hevesi Városnapok, Hevesi Városnap

Általános információ: Heves megye


Heves megye nemcsak Egerrel büszkélkedhet, hanem számos más természeti és kulturális látnivalóval is. A megye legmagasabb pontja a Kékes tető, amely a Mátra hegység része, és 1014 méter magas. A Kékes tetőn csodálatos kilátás nyílik a környező tájra, és számos túraútvonal várja a kirándulókat. A Mátra hegységben található a Fátyol-vízesés is, amely Magyarország legmagasabb vízesése, és egy mesebeli látványt nyújt. A Mátra hegységben taxival is közlekedhetünk, ha nem szeretnénk gyalogolni, és igénybe vehetünk reptéri transzfert is, ha a közeli Gyöngyös városából repülnénk.

Heves megye másik jelentős hegysége a Bükk, amely szintén rengeteg természeti szépséget rejt. A Bükkben található a Szilvásváradi Szalajka-völgy, amely a Bükk Nemzeti Park része, és ahol a Szalajka-patak folyik. A Szalajka-völgyben megcsodálhatjuk a Fátyol-vízesés testvérét, a pisztrángos tavat, és a barlangi emberek nyomait. A Szalajka-völgyben lovaskocsival is utazhatunk, ha szeretnénk egy kis romantikát, vagy taxival, ha sietnénk. A reptéri transzfer is elérhető, ha Egerből vagy Miskolcról repülnénk.

Heves megye nemcsak természeti, hanem kulturális értékekben is gazdag. A megye több településén találhatunk gyönyörű késő román stílusú templomokat, amelyek a 13. században épültek. Ilyen templom a bélapátfalvi apátsági templom, amely a Cisterci Rend egykori központja volt, és ahol ma is látható a híres Bél-kő. A templom mellett egy múzeum is működik, ahol megismerhetjük a Cisterci Rend történetét és művészetét. A bélapátfalvi templomhoz taxival is eljuthatunk, ha nem akarunk tömegközlekedni, és reptéri transzfert is igényelhetünk, ha a közeli Egerből repülnénk.

Heves megye egyik legkedveltebb kirándulóhelye a Sástó, amely a Mátrai Tájvédelmi Körzet része. A Sástó egy mesterséges tó, amely egy bányatóból alakult ki, és amelynek vize gyógyhatású. A tó mellett található egy kilátó, amelyről páratlan panoráma nyílik a Mátra hegységre. A Sástóhoz taxival is eljuthatunk, ha nem akarunk sokat gyalogolni, és reptéri transzfert is kérhetünk, ha a közeli Gyöngyös városából repülnénk.

Heves megye tehát egy csodálatos hely, ahol a természet és a kultúra harmóniában él. A megye számos látnivalót kínál a látogatóknak, akik itt felejthetetlen élményeket szerezhetnek. Heves megye egy olyan hely, ahol érdemes időzni, felfedezni, és élvezni a szépséget.

Tartalomjegyzék

Scroll to Top