Komárom-Esztergom megye

Vannak települések amelyeket nem, vagy csak egyedi díjazással tudunk vállalni. Kérlek, a taxi vagy reptéri transzfer szolgáltatás telefonos rendelésekor érdeklődj munkatársunknál a részletekről.

Amennyiben csatlakoznál a Zöld TAXI személyszállító csapatához sofőrként, vedd fel velünk a kapcsolatot ITT.

Komárom-Esztergom megye települései

Tatabánya, Ács, Ácsteszér, Aka, Almásfüzitő, Annavölgy, Ászár, Bábolna, Baj, Bajna, Bajót, Bakonybánk, Bakonysárkány, Bakonyszombathely, Bana, Bársonyos, Bokod, Császár, Csatka, Csém, Csép, Csolnok, Dad, Dág, Dorog, Dömös, Dunaalmás, Dunaszentmiklós, Epöl, Esztergom, Ete, Gyermely, Héreg, Kecskéd, Kerékteleki, Kesztölc, Kisbér, Kisigmánd, Kocs, Komárom, Kömlőd, Környe, Környebánya, Lábatlan, Leányvár, Máriahalom, Mocsa, Mogyorósbánya, Nagyigmánd, Nagysáp, Naszály, Neszmély, Nyergesújfalu, Oroszlány, Piliscsév, Pilismarót, Réde, Sárisáp, Somodorpuszta (Szomor), Súr, Süttő, Szákszend, Szárliget, Szomód, Szomor, Tardos, Tarján, Tárkány, Tát, Tata, Tokod, Tokodaltáró, Úny, Várgesztes, Vérteskethely, Vértessomló, Vértesszőlős, Vértestolna

Komárom-Esztergom megye Magyarország északnyugati részén található, a Közép-Dunántúl régióban. Az alábbiakban a megye városainak turisztikai látnivalóit, szállásait és eseményeit soroljuk fel:

Esztergom

Esztergom a megye legnagyobb városa és a római katolikus egyház magyarországi központja. A városban található látnivalók:

 • Esztergomi Bazilika
 • Várhegy
 • Keresztény Múzeum
 • Szent István tér
 • Babits Mihály Emlékház

Majdnem

Tata a megye egyik városa, amely a Gerecse és a Vértes hegységek között található. A városban található látnivalók:

 • Tatai Vár
 • Öreg-tó
 • Esterházy-kastély
 • Geológiai Múzeum
 • Kálvária-domb

Tatabánya

Tatabánya a megye legnagyobb ipari központja, amely a Gerecse-hegység és a Vértes-hegység között található. A városban található látnivalók:

 • Turul-emlékmű
 • Felsőgalla várromja
 • Szelim-barlang
 • Múzeum-tanya
 • Öreg-tó

Komárom

Komárom a megye északi részén található, a Duna két partján fekszik. A városban található látnivalók:

 • Monostori Erőd
 • Városháza
 • Szent András-templom
 • Duna Múzeum
 • Vármúzeum

A megyében számos szálláslehetőség található, többek között szállodák, panziók, apartmanok és kempingek. A megyében számos esemény is megrendezésre kerül, például a Tatai Várjátékok, a Tatabányai Medve Fesztivál és az Esztergomi Tavaszi Fesztivál.

Általános információ: Komárom-Esztergom megye

Komárom-Esztergom megye Magyarország északnyugati részén, a Közép-Dunántúl régióban fekszik. A Duna határolja északon, amely egyben Szlovákia határa is. A megye székhelye Tatabánya, ahol a híres Turul-szobor őrzi a város és a környék történelmét. A megye 12 városa közül a legismertebb Esztergom, ahol a magyar királyság bölcsője áll, a lenyűgöző bazilika. A megye másik nevezetes városa Komárom, amely a Duna két partján terül el, és ahol a hatalmas erődrendszer tanúskodik a múlt viharairól. Ha valaki Komáromból szeretne eljutni Esztergomba, akkor taxival is megteheti, hiszen a megye úthálózata kiváló.

A megye tájai változatosak és gyönyörűek. A Dunántúli-középhegység három vonulata, a Bakony, a Vértes és a Dunazug-hegység mind érintik a megyét, és rengeteg természeti szépséget rejtenek. A Kisalföld is hozzájárul a megye gazdagságához, ahol a termékeny síkságokon mezőgazdaság virágzik. A megye legmagasabb pontja a Visegrádi-hegység csúcsa, a Dobogó-kő, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Dunakanyarra. A megye legnagyobb folyóvize a Duna, amely nemcsak határ, hanem összekötő szál is a két ország között. A Duna mentén sok kikapcsolódási lehetőség várja a látogatókat, például hajózás, kerékpározás vagy sétálás. Ha valaki a repülőtérről érkezik a megyébe, akkor reptéri transzferrel is könnyen eljuthat a kívánt helyre.

A megye kulturális élete is pezsgő és sokszínű. A megye városai és települései számos műemléket, múzeumot, galériát és színházat kínálnak az érdeklődőknek. A megye legnagyobb kulturális eseménye az Esztergomi Várszínház, ahol nyáron színvonalas előadásokat tekinthetnek meg a nézők a bazilika előtti szabadtéri színpadon. A megye másik jelentős rendezvénye a Komáromi Napok, ahol a város történelmét, hagyományait és gasztronómiáját mutatják be. A megye kisebb települései is büszkélkedhetnek saját fesztiváljaikkal, ahol a helyi kultúra és a népművészet kerül előtérbe. Ha valaki ezekre a rendezvényekre szeretne eljutni, akkor taxival is megoldhatja, hiszen a megye települései jól megközelíthetőek.

A megye gazdasága is erős és fejlődő. A megye ipara hagyományosan a bányászatra és a nehéziparra épült, de ma már a modern technológiák és a szolgáltatások is egyre nagyobb szerepet játszanak. A megye legnagyobb ipari központja Tatabánya, ahol több nemzetközi cég is működik, például az Audi, a Samsung vagy a Henkel. A megye másik fontos ipari városa Oroszlány, ahol a szénerőmű mellett a faipar és az elektronika is jelentős. A megye mezőgazdasága is sikeres, főleg a gabona-, a gyümölcs- és a szőlőtermesztés terén. A megye borai közül a legismertebb a Neszmélyi borvidéké, amely a Duna jobb partján fekszik. Ha valaki a repülőtérről szeretne eljutni a megye borvidékére, akkor reptéri transzferrel is megteheti, hiszen a megye közlekedése kényelmes és gyors.

Összefoglalva, Komárom-Esztergom megye egy csodálatos és értékes része Magyarországnak, amelyet érdemes felfedezni és megismerni. A megye történelme, természete, kultúrája és gazdasága mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a megye lakói büszkék lehessenek rá, és a látogatói elégedettek legyenek. A megye városai és települései várják a vendégeket, akik taxival is könnyen elérhetik őket. A megye repülőtéri transzferrel is jól elérhető, így a távolabbról érkezők is kényelmesen utazhatnak. Komárom-Esztergom megye egy megye, amelyet érdemes meglátogatni és megszeretni.

Tartalomjegyzék

Scroll to Top