Nógrád megye

Vannak települések amelyeket nem, vagy csak egyedi díjazással tudunk vállalni. Kérlek, a taxi vagy reptéri transzfer szolgáltatás telefonos rendelésekor érdeklődj munkatársunknál a részletekről.

Amennyiben csatlakoznál a Zöld TAXI személyszállító csapatához sofőrként, vedd fel velünk a kapcsolatot ITT.

Nógrád megye települései

Alsópetény, Alsótold, Balassagyarmat, Bánk, Bárna, Bátonyterenye, Becske, Bér, Bercel, Berkenye, Bokor, Borsosberény, Buják, Cered, Csécse, Cserháthaláp, Cserhátsurány, Cserhátszentiván, Csesztve, Csitár, Debercsény, Dejtár, Diósjenő, Dorogháza, Drégelypalánk, Ecseg, Egyházasdengeleg, Egyházasgerge, Endrefalva, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Érsekvadkert, Etes, Felsőpetény, Felsőtold, Galgaguta, Garáb, Héhalom, Herencsény, Hollókő, Hont, Horpács, Hugyag, Iliny, Ipolyszög, Ipolytarnóc, Ipolyvece, Jobbágyi, Kálló, Karancsalja, Karancsberény, Karancskeszi, Karancslapujtő, Karancsság, Kazár, Keszeg, Kétbodony, Kisbágyon, Kisbárkány, Kisecset, Kishartyán, Kozárd, Kutasó, Legénd, Litke, Lucfalva, Ludányhalászi, Magyargéc, Magyarnándor, Márkháza, Mátramindszent, Mátranovák, Mátraszele, Mátraszőlős, Mátraterenye, Mátraverebély, Mihálygerge, Mohora, Nagybárkány, Nagykeresztúr, Nagylóc, Nagyoroszi, Nemti, Nézsa, Nógrád, Nógrádkövesd, Nógrádmarcal, Nógrádmegyer, Nógrádsáp, Nógrádsipek, Nógrádszakál, Nőtincs, Őrhalom, Ősagárd, Palotás, Pásztó, Patak, Patvarc, Piliny, Pusztaberki, Rákóczibánya, Rétság, Rimóc, Romhány, Ságújfalu, Salgótarján, Sámsonháza, Somoskőújfalu, Sóshartyán, Szalmatercs, Szanda, Szarvasgede, Szátok, Szécsénke, Szécsény, Szécsényfelfalu, Szendehely, Szente, Szilaspogony, Szirák, Szuha, Szurdokpüspöki, Szügy, Tar, Terény, Tereske, Tolmács, Vanyarc, Varsány, Vizslás, Zabar

Nógrád megye Magyarország északi régiójában található, természeti környezetéről, kulturális örökségéről és múzeumairól ismertÍme néhány Nógrád megye nevezetes turisztikai látványossága, szálláshelye és rendezvénye:

Balassagyarmat

 • Szálláshelyek: Hotel Honti, Hotel Rózsa Csárda
 • Turisztikai látványosságok: Balassagyarmati Vár, Nógrád Megyei Múzeum, Eötvös József Emlékház

Bátonyterenye

 • Szálláshelyek: Hotel Pátria, Hotel Szent István
 • Turisztikai látványosságok: Bátonyterenyei Arborétum, Bátonyterenyei Múzeum

Pásztó

 • Szállás: Hotel Pásztó, Pásztói Vendégház
 • Turisztikai látványosságok: Pásztói Vár, Pásztói Múzeum, Pásztói Arborétum

Rétság

 • Szállás: Rétság Hotel, Rétság Vendégház
 • Turisztikai látványosságok: Rétsági vár, Rétsági Múzeum, Rétsági Arborétum

Salgótarján

 • Szállás: Hotel Szent István, Hotel Rudolf
 • Turisztikai látványosságok: Salgó Vár, Nógrád Megyei Múzeum, Teleki-kúria

További nevezetes turisztikai látványosságok Nógrád megyében:

 • Hollókő vára és községe
 • Cserhát hegység
 • Ipolytarnóci Őskövületek Természetvédelmi Terület
 • Szécsényi Vár és Múzeum
 • Karancs-Medves Tájvédelmi Körzet

Nógrád megyében több olyan múzeum is található, amelyek bemutatják a régió kulturális örökségét, köztük a Nógrád Megyei Múzeum, a Palóc Népművészeti Múzeum és a Magyar Nyelv MúzeumaEmellett egész évben számos rendezvény várja a vendégeket, mint a balassagyarmati Palóc Fesztivál és a Salgótarjáni Borfesztivál.

Általános információ: Nógrád megye

Nógrád megye egy gyönyörű és sokszínű vidék Magyarország északi részén, ahol a természet és a kultúra harmonikusan ötvöződik. A megye második legkisebb területű, de annál gazdagabb értékekkel rendelkezik. A dombos és középhegységi tájat négy hegység határolja: a Mátra, a Börzsöny, a Karancs-Medves és a Cserhát. A megye legmagasabb pontja a Piszkés-tető, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a környező vidékre. A megye legnagyobb folyója az Ipoly, amely a Dunába torkollik, és hosszan követi a szlovák határt. A megye legnagyobb városa és székhelye Salgótarján, amely egykor fontos iparváros volt, ma pedig a kulturális és gazdasági élet központja. A város nevezetességei között szerepel a Salgói vár, a Nógrádi Történeti Múzeum, a Palóc Ház és a Károlyi-kastély. A városból könnyen elérhető taxi segítségével a Mátrai Erőmű, amely a legnagyobb ligniterőmű Európában. A város reptéri transzfer szolgáltatással is rendelkezik, így a repülővel érkezők is könnyen megismerhetik a megye szépségeit.

A megye másik fontos városa Balassagyarmat, amely az Ipoly mentén fekszik, és a megye legnépesebb települése. A város történelmi emlékekben bővelkedik, mint például a Grassalkovich-kastély, a Szent László-templom, a Városháza és a Kossuth-szobor. A városban évente megrendezik a Balassi Bálint-emléknapokat, amelyek a költő életének és műveinek állítanak emléket. A városból taxival eljuthatunk a Börzsönybe, ahol számos túraútvonal és kirándulóhely várja a természetkedvelőket. A város reptéri transzferrel is kapcsolódik a fővároshoz, így a városba látogatók könnyen felfedezhetik a környékbeli látnivalókat.

A megye harmadik legnagyobb városa Bátonyterenye, amely a Zagyva folyó mellett terül el. A város ipari múltjára emlékeztet a Bányászati Múzeum, a Bányászati Emlékpark és a Bányászati Szoborpark. A város kulturális életének központja a Művelődési Ház, ahol színházi, zenei és kiállítási programokat kínálnak. A városból taxival elérhető a Mátra, ahol a síelés, a szánkózás és a hófánkázás kedvelői is megtalálják a számításukat. A város reptéri transzferrel is összeköttetésben áll a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérrel, így a városba érkezők gyorsan megérkezhetnek a szállásukra.

A megye negyedik legnagyobb városa Pásztó, amely a Nógrádi-medencében helyezkedik el. A város történelmi emlékei közé tartozik a Pásztói vár, a Szent István-templom, a Kálvária és a Városháza. A városban működik a Palóc Múzeum, amely a helyi néprajzot és történelmet mutatja be. A városból taxival eljuthatunk a Cserhátba, ahol a túrázás, a kerékpározás és a lovaglás szerelmesei is élvezhetik a természet szépségét. A város reptéri transzferrel is kapcsolatban van a fővárossal, így a városba utazók könnyen eljuthatnak a kívánt helyre.

A megye ötödik legnagyobb városa Rétság, amely a Börzsöny lábánál fekszik. A város nevezetességei között említhetjük a Szent Anna-templomot, a Városházát, a Kossuth-szobrot és a Rétsági-tavat. A városban található a Rétsági Gyógyfürdő, amely a gyógyvíz és a wellness szolgáltatások mellett számos sportolási lehetőséget is kínál. A városból taxival elérhető a Börzsöny, ahol a kirándulók megcsodálhatják a Nagy-Hideg-hegyet, a Királyrétet és a Drégelyvárat. A város reptéri transzferrel is rendelkezik, így a városba látogatók gyorsan és kényelmesen utazhatnak.

A megye hatodik legnagyobb városa Szécsény, amely a Cserhátban található. A város történelmi emlékei közül kiemelkedik a Forgách-kastély, a Szent Imre-templom, a Városháza és a Szécsényi-tó. A városban évente megrendezik a Szécsényi Napokat, amelyek a város múltját és jelenét ünneplik. A városból taxival eljuthatunk a Cserhátba, ahol a látogatók megtekinthetik a Hollókői várromot, a Hollókői Skanzenet és a Hollókői Húsvéti Fesztivált. A város reptéri transzferrel is összeköttetésben van a fővárossal, így a városba érkezők könnyen megismerhetik a megye kincseit.

Nógrád megye egy csodálatos és érdekes vidék, ahol a látogatók számos látnivalót és programot találhatnak. A megye városai büszkék múltjukra, kulturális örökségükre és természeti adottságaikra. A megye lakói vendégszeretőek, barátságosak és segítőkészek. A megye taxival és reptéri transzferrel is könnyen bejárható, így a turisták nem maradnak le semmiről. Nógrád megye egy olyan hely, ahol érdemes időzni, pihenni és felfedezni.

Tartalomjegyzék

Scroll to Top