Somogy megye

Vannak települések amelyeket nem, vagy csak egyedi díjazással tudunk vállalni. Kérlek, a taxi vagy reptéri transzfer szolgáltatás telefonos rendelésekor érdeklődj munkatársunknál a részletekről.

Amennyiben csatlakoznál a Zöld TAXI személyszállító csapatához sofőrként, vedd fel velünk a kapcsolatot ITT.

Somogy megye települései

Kaposvár, Ádánd, Alsóbogát, Andocs, Babócsa, Bábonymegyer, Bakháza, Balatonberény, Balatonboglár, Balatonendréd, Balatonfenyves, Balatonföldvár, Balatonkeresztúr, Balatonlelle, Balatonmáriafürdő, Balatonőszöd, Balatonszabadi, Balatonszárszó, Balatonszemes, Balatonszentgyörgy, Balatonújlak, Balatonvilágos, Barcs, Bárdudvarnok, Baté, Bedegkér, Bélavár, Beleg, Berzence, Bolhás, Bonnya, Böhönye, Bőszénfa, Buzsák, Csákány (település), Cserénfa, Csokonyavisonta, Csoma, Csombárd, Csököly, Csömend, Csurgó (Magyarország), Csurgónagymarton, Darány, Drávagárdony, Drávatamási, Ecseny, Edde, Felsőmocsolád, Fiad, Fonó (település), Fonyód, Gadács, Gadány, Gálosfa, Gamás, Gige, Gölle, Görgötég, Gyékényes, Gyugy, Hács, Hajmás, Háromfa, Hedrehely, Hencse, Heresznye, Hetes, Hollád, Homokszentgyörgy, Hosszúvíz, Igal, Iharos, Iharosberény, Inke, Istvándi, Jákó, Kálmáncsa, Kapoly, Kaposfő, Kaposgyarmat, Kaposhomok, Kaposkeresztúr, Kaposmérő, Kaposújlak, Kaposszerdahely, Kára, Karád, Kastélyosdombó, Kaszó, Kelevíz, Kercseliget, Kereki, Kéthely, Kisasszond, Kisbajom, Kisbárapáti, Kisberény, Kisgyalán, Kiskorpád, Komlósd, Kőkút, Kőröshegy, Kötcse, Kutas, Lábod, Lad, Lakócsa, Látrány, Lengyeltóti, Libickozma, Lulla, Magyaratád, Magyaregres, Marcali, Mernye, Mesztegnyő, Mezőcsokonya, Miklósi, Mosdós, Nágocs, Nagyatád, Nagybajom, Nagyberény, Nagyberki, Nagycsepely, Nagykorpád, Nagyszakácsi, Nemesdéd, Nemeskisfalud, Nemesvid, Nikla, Nyim, Orci, Ordacsehi, Osztopán, Öreglak, Őrtilos, Ötvöskónyi, Pálmajor (Somogy vármegye), Pamuk, Patalom, Patca, Patosfa, Péterhida, Pogányszentpéter, Polány, Porrog, Porrogszentkirály, Porrogszentpál, Potony, Pusztakovácsi, Pusztaszemes, Ráksi, Rinyabesenyő, Rinyakovácsi, Rinyaszentkirály, Rinyaújlak, Rinyaújnép, Ságvár, Sántos, Sávoly, Segesd (Magyarország), Sérsekszőlős, Simonfa, Siófok, Som (település), Somodor, Somogyacsa, Somogyaracs, Somogyaszaló, Somogybabod, Somogybükkösd, Somogycsicsó, Somogydöröcske, Somogyegres, Somogyfajsz, Somogygeszti, Somogyjád, Somogymeggyes, Somogysámson, Somogysárd, Somogysimonyi, Somogyszentpál, Somogyszil, Somogyszob, Somogytúr, Somogyudvarhely, Somogyvámos, Somogyvár, Somogyzsitfa, Szabadi, Szabás, Szántód, Szegerdő, Szenta, Szentbalázs, Szentborbás, Szentgáloskér, Szenyér, Szilvásszentmárton, Szólád, Szorosad, Szőkedencs, Szőlősgyörök, Szulok, Tab, Tapsony, Tarany, Taszár, Teleki, Tengőd, Tikos, Torvaj, Tótújfalu, Törökkoppány, Újvárfalva, Varászló, Várda, Vése, Visnye, Visz, Vízvár, Vörs, Zákány, Zákányfalu, Zala, Zamárdi, Zics, Zimány, Zselickisfalud, Zselickislak, Zselicszentpál

Somogy megye Magyarországon található, gyönyörű természeti és épített örökségéről, múzeumairól és rendezvényeiről ismert. Íme néhány Somogy megyei turisztikai látványosság, szálláshely, rendezvény városonként:

Kaposvár

 • Galéria Kaposvár
 • Rippl-Rónai Múzeum
 • Csiky Gergely Színház
 • Somogyi Múzeum
 • Kaposvári Arborétum

Siófok

 • Siófoki Víztorony
 • Ásványi Múzeum
 • Jókai Park
 • Siófok Strand
 • Balaton Plaza Bevásárlóközpont

Somogyvár

 • Somogyvári Apátság
 • Somogyvári vár
 • Somogyvári Arborétum

Somogytúr

 • Somogytúri vár
 • Somogytúri Arborétum

Kaszó

 • Vadászati ​​lehetőség a környező erdőkben

Somogy megye turisztikai látványosságairól bővebben keresés után olvashat.

Általános információ: Somogy megye

Somogy megye, a Balaton déli partján elterülő gyönyörű táj, ahol a természet és a kultúra összhangban él. A megye városai közül a legnagyobb és a legismertebb Kaposvár, ahol a szecessziós építészet és a Csiky Gergely Színház mellett számos más látnivaló is várja a látogatókat. A városból indulva taxi segítségével eljuthatunk a környező falvakba, ahol megcsodálhatjuk a történelmi emlékeket, a népi építészetet és a hagyományos kézművességet.

A megye másik fontos központja Siófok, a Balaton fővárosa, ahol a vízparti élet pezseg. Itt található a híres víztorony, a Makovecz Imre tervezte evangélikus templom, és a hajókikötő, ahonnan sétahajók indulnak a Balaton más településeire. Siófokról reptéri transzferrel könnyen elérhető a Sármelléki Nemzetközi Repülőtér, ahonnan belföldi és külföldi úti célokra utazhatunk.

Somogy megye nemcsak a városokban, hanem a vidéken is sok szépséget rejt. A Zselici Tájvédelmi Körzetben például csodálatos erdők, dombok, tavak és patakok találhatók, ahol kirándulhatunk, biciklizhetünk, vagy akár lovasíjászatot is kipróbálhatunk. A tájvédelmi körzet része a Baláta-tó, amely Magyarország egyik legrégebbi és legértékesebb természetvédelmi területe. A tó körül taxi állomás is van, így könnyen továbbutazhatunk innen.

A megye déli részén, a Dráva mentén pedig a Duna-Dráva Nemzeti Park területe húzódik, ahol a vízi és a szárazföldi élővilág gazdagsága lenyűgöző. A nemzeti parkban található a Babócsai Basa-kert, ahol ritka növény- és állatfajok élnek, valamint a Csokonyavisontai fás legelő, ahol őshonos háziállatokat ismerhetünk meg. A nemzeti parkból reptéri transzferrel juthatunk el a Pécsi Repülőtérre, ahonnan szintén számos úti cél közül választhatunk.

Somogy megye tehát egy csodálatos hely, ahol a természet és a kultúra harmóniában van. A megye városai és falvai, a Balaton és a Dráva, a tájvédelmi körzetek és a nemzeti park mind-mind élményeket és emlékeket nyújtanak a látogatóknak. Somogy megye egy olyan hely, ahol érdemes időzni, felfedezni, és élvezni a szépséget. Somogy megye egy olyan hely, ahol boldog lehet az ember.

Tartalomjegyzék

Scroll to Top