Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Vannak települések amelyeket nem, vagy csak egyedi díjazással tudunk vállalni. Kérlek, a taxi vagy reptéri transzfer szolgáltatás telefonos rendelésekor érdeklődj munkatársunknál a részletekről.

Amennyiben csatlakoznál a Zöld TAXI személyszállító csapatához sofőrként, vedd fel velünk a kapcsolatot ITT.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye települései

Nyíregyháza, Ajak (település), Anarcs, Apagy, Aranyosapáti, Baktalórántháza, Balkány, Balsa (Magyarország), Barabás (település), Bátorliget, Benk, Beregdaróc, Beregsurány, Berkesz, Besenyőd, Beszterec, Biri (település), Botpalád, Bököny, Buj (Magyarország), Cégénydányád, Csaholc, Csaroda, Császló, Csegöld, Csenger, Csengersima, Csengerújfalu, Darnó, Demecser, Dombrád, Döge, Encsencs, Eperjeske, Érpatak, Fábiánháza, Fehérgyarmat, Fényeslitke, Fülesd, Fülpösdaróc, Gacsály, Garbolc, Gávavencsellő, Géberjén, Gégény, Gelénes, Gemzse, Geszteréd, Gulács (település), Győröcske, Győrtelek, Gyulaháza, Gyügye, Gyüre, Hermánszeg, Hetefejércse, Hodász, Ibrány, Ilk, Jánd, Jánkmajtis, Jármi, Jéke, Kállósemjén, Kálmánháza, Kántorjánosi, Kék (település), Kékcse, Kemecse, Kérsemjén, Kisar (település), Kishódos, Kisléta, Kisnamény, Kispalád, Kisvárda, Kisvarsány, Kisszekeres, Kocsord (település), Komlódtótfalu, Komoró, Kótaj, Kölcse, Kömörő, Laskod, Levelek, Lónya, Lövőpetri, Magosliget, Magy, Mánd, Mándok, Máriapócs, Márokpapi, Mátészalka, Mátyus, Méhtelek, Mérk (Magyarország), Mezőladány, Milota, Nábrád, Nagyar, Nagycserkesz, Nagydobos, Nagyecsed, Nagyhalász, Nagyhódos, Nagykálló, Nagyszekeres, Nagyvarsány, Napkor, Nemesborzova, Nyírbátor, Nyírbéltek, Nyírbogát, Nyírbogdány, Nyírcsaholy, Nyírcsászári, Nyírderzs, Nyírgelse, Nyírgyulaj, Nyíribrony, Nyírjákó, Nyírkarász, Nyírkáta, Nyírkércs, Nyírlövő, Nyírlugos, Nyírmada, Nyírmeggyes, Nyírmihálydi, Nyírparasznya, Nyírpazony, Nyírpilis, Nyírtass, Nyírtelek, Nyírtét, Nyírtura, Nyírvasvári, Ófehértó, Olcsva, Olcsvaapáti, Ópályi, Ököritófülpös, Ömböly, Őr, Panyola, Pap (település), Papos, Paszab, Pátroha, Pátyod, Penészlek, Penyige, Petneháza, Piricse, Pócspetri, Porcsalma, Pusztadobos, Rakamaz, Ramocsaháza, Rápolt (település), Rétközberencs, Rohod, Rozsály, Sényő, Sonkád, Szabolcs (település), Szabolcsbáka, Szabolcsveresmart, Szakoly, Szamosangyalos, Szamosbecs, Szamoskér, Szamossályi, Szamostatárfalva, Szamosújlak, Szamosszeg, Szatmárcseke, Székely (település), Szorgalmatos, Tákos, Tarpa, Terem (település), Tiborszállás, Timár, Tiszaadony, Tiszabecs, Tiszabercel, Tiszabezdéd, Tiszacsécse, Tiszadada, Tiszadob, Tiszaeszlár, Tiszakanyár, Tiszarád, Tiszaszalka, Tiszaszentmárton, Tiszatelek, Tiszavasvári, Tiszavid, Tisztaberek, Tornyospálca, Tunyogmatolcs, Túristvándi, Túrricse, Tuzsér, Tyukod, Újdombrád, Újfehértó, Újkenéz, Ura, Uszka, Vaja, Vállaj, Vámosatya, Vámosoroszi, Vásárosnamény, Vasmegyer, Záhony, Zajta, Zsarolyán, Zsurk

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Magyarország északkeleti részén található, határos Szlovákiával, Ukrajnával és Romániával isA megye települései közül a legnépesebb a megyeszékhely, Nyíregyháza, de számos más város és falu is található a megyébenAz alábbiakban felsoroljuk a megye városait, és a legfontosabb turisztikai látnivalókat, eseményeket és szállásokat városonként.

Nyíregyháza

 • Turisztikai látnivalók : Sóstói Múzeumfalu, Sóstói Arborétum, Nyíregyházi Állatpark, Nyíregyházi Vadaspark, Nyíregyházi Jósa András Múzeum, Nyíregyházi ZOO, Nyíregyházi Városi Galéria, Nyíregyházi Városi Könyvtár
 • Szállások : Hotel Continent, Hotel Palermo, Hotel Aventinus, Hotel Central, Hotel Pagony Wellness, Hotel Korona, Hotel Sóstó, Hotel Royal, Hotel Tara

Mátészalka

 • Turisztikai látnivalók : Mátészalkai Városi Múzeum, Mátészalkai Zsinagóga, Mátészalkai Városi Sportcsarnok
 • Szállások : Hotel Pannónia, Hotel Korona, Hotel Rózsa, Hotel Mátészalka

Kisvárda

 • Turisztikai látnivalók : Kisvárdai Várszínház, Kisvárdai Várfürdő, Kisvárdai Vármúzeum, Kisvárdai Városi Sportcsarnok
 • Szállások : Hotel Thalasso, Hotel Lajta Park, Hotel Aranybika, Hotel Korona, Hotel Millenium

Újfehértó

 • Turisztikai látnivalók : Újfehértói Arborétum, Újfehértói Városi Múzeum, Újfehértói Városi Sportcsarnok
 • Szállások : Hotel Fehértó, Hotel Újfehértó, Hotel Korona

Tiszavasvári

 • Turisztikai látnivalók : Tiszavasvári Városi Múzeum, Tiszavasvári Városi Sportcsarnok
 • Szállások : Hotel Tisza, Hotel Korona

Nyírbátor

 • Turisztikai látnivalók : Nyírbátori Vármúzeum, Nyírbátori Városi Sportcsarnok
 • Szállások : Hotel Bátor, Hotel Korona

Nagykálló

 • Turisztikai látnivalók : Nagykállói Városi Múzeum, Nagykállói Városi Sportcsarnok
 • Szállások : Hotel Korona

Vásárosnamény

 • Turisztikai látnivalók : Vásárosnaményi Városi Múzeum, Vásárosnaményi Városi Sportcsarnok
 • Szállások : Hotel Korona

Fehérgyarmat

 • Turisztikai látnivalók : Fehérgyarmati Városi Múzeum, Fehérgyarmati Városi Sportcsarnok
 • Szállások : Hotel Korona

Ibrány

 • Turisztikai látnivalók : Ibrányi Városi Múzeum, Ibrányi Városi Sportcsarnok
 • Szállások : Hotel Korona

Nyírtelek

 • Turisztikai látnivalók : Nyírteleki Városi Múzeum, Nyírteleki Városi Sportcsarnok
 • Szállások : Hotel Korona

Balkány

 • Turisztikai látnivalók : Balkányi Városi Múzeum, Balkányi Városi Sportcsarnok
 • Szállások : Hotel Korona

Nagyecsed

 • Turisztikai látnivalók : Nagyecsed Városi Múzeum, Nagyecsed Városi Sportcsarnok
 • Szállások : Hotel Korona

Tiszalök

 • Turisztikai látnivalók : Tiszalöki Városi Múzeum, Tiszalöki Városi Sportcsarnok
 • Szállások : Hotel Korona

A megye turisztikai látnivalói közül a legismertebbek a Sóstói Múzeumfalu, a Sóstói Arborétum, a Nyíregyházi Állatpark, a Nyíregyházi Vadaspark, a Kisvárdai Várfürdő és a Kisvárdai VárszínházA megyében számos műemlék található, például a Nyírbátori Vár, a Fehérgyarmati Vár, a Vásárosnaményi Vár és a Nagykállói VárA megyében számos fesztivál és esemény is megrendezésre kerül, például a Nyíregyházi Virágkarnevál, a Kisvárdai Nyári Színházi Fesztivál és a Vásárosnaményi Vásár.

Általános információ: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Magyarország északkeleti részén fekszik, határainkon túl Ukrajnával és Romániával szomszédos. A megye neve a két egykori vármegyére, Szabolcsra és Szatmár-Beregre utal, amelyek 1950-ben egyesültek. A megye székhelye Nyíregyháza, amely a régió gazdasági, kulturális és oktatási központja. A megye másik nagyvárosa Mátészalka, amely a Szatmár-Beregi-síkság fő települése. A megye területén számos kisebb város és község található, amelyek sajátos hangulatot és értékeket őriznek.

A megye természeti adottságai rendkívül változatosak. A Nyírség, a Tiszahát, a Rétköz, a Szatmár-Beregi-síkság és a Tisza-völgy különböző tájegységek, amelyek saját növény- és állatvilággal, talaj- és vízviszonyokkal rendelkeznek. A megye legnagyobb folyója a Tisza, amely a megye déli határán folyik, és több mellékfolyóval, mint a Szamos, a Kraszna, a Latorca és a Túr gazdagítja a vízi élőhelyeket. A megye területén számos természetvédelmi terület található, mint például a Tisza-tavi Nemzeti Park, a Sóstói-erdő, a Bátorligeti-ősláp, a Nagykállói-turjános vagy a Fehérgyarmati-ártér.

A megye kulturális öröksége is gazdag és sokszínű. A megye lakossága több etnikai és vallási csoportból tevődik össze, amelyek hagyományait és nyelvét ma is ápolják. A megye településein számos műemlék, múzeum, emlékhely és kulturális rendezvény várja a látogatókat. A megye népművészete, népi építészete, népzene és néptánca is kiemelkedő, amelyeket a helyi alkotók és művészek továbbörökítenek. A megye szülöttei között számos híres író, költő, tudós, művész és sportoló található, akik büszkék lehetnek származásukra.

A megye gazdasága is fejlődőben van, és több ágazatban is eredményeket ér el. A megye mezőgazdasága hagyományosan fontos szerepet játszik, és a termőföld nagy részét gabonafélék, kukorica, cukorrépa, napraforgó, gyümölcsök és zöldségek borítják. Az állattenyésztés is jelentős, különösen a sertés-, baromfi- és tejtermelés. A megye ipara is sokoldalú, és többek között élelmiszer-, fa-, bútor-, vegyipari, gépipari, textil- és ruházati termékeket állít elő. A megye szolgáltatási szektora is dinamikus, és a kereskedelem, a turizmus, a közlekedés, az oktatás, az egészségügy és a közigazgatás területén is munkalehetőségeket kínál.

A megye közlekedése is fejlett és korszerű. A megye több országos és nemzetközi közúton is elérhető, és a megye területén több autópálya és autóút is halad át. A megye vasúti hálózata is jól kiépített, és a megye több városa és községe is vasúton közelíthető meg. A megye légiközlekedése is fontos, és a Nyíregyházi repülőtér nemzetközi járatokat is fogad. A megye belső közlekedése is megfelelő, és a megye településein több taxi és reptéri transzfer szolgáltatás is működik.

A megye turizmusa is vonzó és változatos. A megye számos természeti és kulturális látnivalót kínál, amelyek minden korosztály és érdeklődési kör számára élményt nyújtanak. A megye szálláshelyei is sokfélék, és a megye településein számos hotel, panzió, vendégház, kemping és falusi turizmus várja a vendégeket. A megye fürdőhelyei is népszerűek, és a megye területén több gyógyfürdő, strandfürdő, élményfürdő és aquapark is található. A megye gasztronómiája is ízletes és különleges, és a megye éttermeiben, csárdáiban, kávézóiban és cukrászdáiban megkóstolhatók a megye hagyományos és modern ételei és italai.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tehát egy csodálatos és sokoldalú megye, amelyet érdemes megismerni és megszeretni. A megye természeti szépségei, kulturális kincsei, gazdasági lehetőségei, közlekedési fejlettsége, turisztikai vonzereje és gasztronómiai gazdagsága mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a megye egy élhető és szerethető megye legyen. A megye lakói büszkék megyéjükre, és vendégszeretettel fogadják a megyébe látogatókat. A megye taxi és reptéri transzfer szolgáltatásai is segítik a megye bejárását és felfedezését. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egy megye, amelyet érdemes felkeresni és újra felkeresni.

Tartalomjegyzék

Scroll to Top