Zöld TAXI árak

Taxi árak általánosságban

A taxi szolgáltatás ára két fő csoportba sorolható: a magánszemélyek és a céges partnerek által igénybe vett szolgáltatások. Mindkét csoport esetében a viteldíj több tényezőtől függ, amelyeket a taxióra figyelembe vesz a fuvardíj kiszámításakor. Ezek a tényezők a következők:

  • Alapdíj: Ez az a díj, amit a taxi szolgáltatás igénybevételéért kell fizetni, függetlenül attól, hogy milyen messzire utazunk. Ez az összeg általában a taxióra elindításakor megjelenik a kijelzőn.
  • Kilométerdíj: Ez az a díj, amit a megtett távolság alapján kell fizetni. Minél hosszabb az útvonal, annál magasabb lesz a kilométerdíj. A kilométerdíjat a taxióra folyamatosan számolja, és a kijelzőn látható.
  • Várakozási díj: Ez az a díj, amit a menetidő alapján kell fizetni. Ha a taxi megáll, vagy lassan halad, akkor a taxióra átvált a várakozási díjra, ami percenként kerül felszámításra. A várakozási díjat a taxióra szintén folyamatosan számolja, és a kijelzőn látható

A magánszemélyeknek többféle fizetési mód közül választhatnak, amikor a taxi szolgáltatást igénybe veszik. A leggyakoribb fizetési mód a készpénz, amikor a fuvardíjat a taxi sofőrnek adjuk át. Egyes taxi társaságok elfogadnak bankkártyát is, amikor a fuvardíjat a taxióra kijelzőjén lévő terminálon keresztül fizetjük. Egyre népszerűbb a mobilfizetés is, amikor a fuvardíjat egy mobilapplikáció segítségével fizetjük. Végül, vannak olyan taxi társaságok, amelyek utalványokat is elfogadnak, amelyeket előre meg lehet vásárolni, és a fuvardíjat ezekkel lehet kiegyenlíteni. A fizetési módokról érdemes előre tájékozódni a taxi társaság honlapján vagy telefonon.

A magánszemélyeknek lehetőségük van arra is, hogy előre megbecsüljék, hogy kb. mennyi lesz a fuvardíj és a menetidő egy adott útvonalon. Ehhez használhatnak egy online kalkulátort, ami a térkép alapján ad becslést. A kalkulátor nem ad pontos eredményt, mert nem veszi figyelembe a forgalmi helyzetet, a dugókat, a lezárásokat, vagy a várakozási időt, de segíthet a költségvetés tervezésében.

A céges partnerek esetében a taxi szolgáltatás ára egyedi megállapodás alapján történik, amely figyelembe veszi a rendszeres utazásokat, a kedvezményeket, a számlázást és a hűségprogramot. A céges partnereknek regisztrálniuk kell a taxi társaság honlapján, és igénybe vehetik a taxi társaság applikációját is, ami segíti a fuvarok megrendelését, nyomon követését, és értékelését. A céges partnereknek általában nem kell készpénzzel fizetniük, hanem banki átutalással, csoportos beszedéssel, vagy utalvánnyal rendezhetik a fuvardíjat. A céges partnereknek is van lehetőségük előre megbecsülni a fuvardíjat és a menetidőt, ha használják a taxi társaság kalkulátorát.

Transzfer árak általánosságban

A transzfer szolgáltatás ára több tényezőtől függ, például a transzfer típusától, a távolságtól, a szállított utasok számától, a jármű kategóriájától, a fizetési módoktól és az adózási szabályoktól. A transzfer szolgáltatások általában fix árakat alkalmaznak, amelyeket előre megállapítanak a megrendelővel, vagy díjzónák alapján számolnak, amelyek a célállomás szerint változnak. A transzfer ára eltérő lehet az ország különböző részein, mert a kereslet és kínálat, a verseny, a költségek és a jövedelmezőség is befolyásolhatja az árképzést. A transzfer kategóriák általában a jármű minőségét, a kényelmet, a biztonságot és az extra szolgáltatásokat tükrözik. A legolcsóbb transzfer kategória általában a tömegközlekedés, mint a busz, a vonat vagy a metró, amelyek fix menetrend szerint közlekednek, és több utast szállítanak. A legdrágább transzfer kategória általában a prémium vagy VIP transzfer, amely magában foglalja a háztól-házig szolgáltatást, a luxus járművet, a sofőrt, az ingyenes wifi-t, az italokat, a gyermekülést, a nyakpárnát és a szemfedőt. A transzfer szolgáltatók különböző fizetési módokat kínálhatnak, mint például a készpénz, a bankkártya, az online fizetés, a PayPal vagy a kriptovaluta. A magánszemélyes megrendelések esetében a transzferárakat általában a szolgáltató honlapján, a telefonos vagy online foglalás során, vagy a transzfer előtt közlik a megrendelővel. A céges, vállalati vagy VIP megrendelések esetében a transzferárakat általában egyedi megállapodás alapján határozzák meg, figyelembe véve a megrendelő igényeit, a transzfer gyakoriságát, a kedvezményeket és a számlázási feltételeket. A transzferárak megállapításához a szokásos piaci ár elvét kell alkalmazni, amely azt jelenti, hogy a transzferáraknak meg kell felelniük annak, amit független felek fizetnének hasonló körülmények között.

Figyelem!

A Zöld TAXI szolgáltatói partnerei egyes helyszínekre nem, vagy csak egyedi felárral tudnak kiállást biztosítani, kérem a taxi vagy privát reptéri transzfer szolgáltatás rendelésekor ezt vegyék figyelembe és érdeklődjenek a részletekről.
 
Az aktuális és kategorikus taxi árak előre egyeztetése ajánlott, mivel a Zöld TAXI árai térségenként eltérhetnek. 
A telefonon leadott hang alapú rendelések minőségbiztosítási és reklamációkezelési célból rögzítettek, valamint autóinkban hang és videó rögzítésére alkalmas készülékek lehetnek.

A taxiba való beszállással és az utazás megkezdésével Ön által ismertnek és elfogadottnak tekintjük az utazás feltételeit.

Tartalomjegyzék

Scroll to Top