Sofőr állás

Taxi sofőr állás

Területi (vármegyei) és amennyiben szükséges, önkormányzati (városi) engedéllyel rendelkező Taxis vállalkozó partnereket keresünk. Amennyiben jelentkezni szeretnél hozzánk, az alábbi űrlap kitöltésével ezt könnyen akár most is megteheted.
A taxis állásra jelentkezés, társasághoz csatlakozás kérelem beküldését követően, keresni fogunk téged az alvállalkozói csatlakozási részletekkel.

A taxisofőr állás betöltéséhez és a taxi vállalkozóvá váláshoz a következő lépéseket kell megtennie:

  • Rendelkeznie kell B kategóriás jogosítvánnyal, amely legalább 2 éves.
  • El kell végeznie egy személyszállítói tanfolyamot, amely általában 2-3 hónapig tart. A tanfolyam során elméleti és gyakorlati képzést kap a személyszállítás szabályairól, a közlekedési előírásokról, a járművezetési technikákról, a biztonsági és ügyfélkezelési ismeretekről.
  • Sikeresen le kell tennie a személyszállítói vizsgát, amely magában foglalja az írásbeli, a szóbeli és a gyakorlati részt. A vizsga után megkapja a személyszállítói igazolványát.
  • Ha önálló taxi vállalkozó szeretne lenni, akkor be kell jelentenie a tevékenységét az adóhatóságnak, és meg kell szereznie a taxi engedélyt. A taxi engedély megszerzéséhez több feltételnek kell megfelelnie, például a járműnek meg kell felelnie bizonyos műszaki és külső követelményeknek, valamint rendelkeznie kell biztosítássaltaxaméterrel és jelzőtáblával.
  • Ha nem önálló vállalkozóként, hanem egy taxi társaságnál szeretne dolgozni, akkor fel kell vennie a kapcsolatot a kiválasztott céggel, és meg kell egyeznie a munkaszerződés részleteiről. A taxi társaságok általában biztosítják a járművet, a taxi engedélyt és a központi rendszert, de cserébe elvárják, hogy a sofőrök bizonyos időtartamot és forgalmat teljesítsenek.

Remélem, ezek az információk hasznosak voltak. Ha további kérdése van, szívesen válaszolok.


Transzfer sofőr állás

A transzfer személyszállító sofőr olyan személy, aki személygépkocsival, taxaméter nélkül, utasokat szállít egyik helyről a másikra, például repülőtérről szállodába. A tevékenység gyakorlásához szükséges a személygépkocsis személyszállító szolgáltató képesítés, amelyet a következő lépésekkel lehet megszerezni:

  1. Jelentkezzen egy személygépkocsis személyszállító szolgáltató alapképzésre, amelyet szakképző intézmények, például a Transzport Studium szerveznek. A képzés általában 3-4 napos, és a jelentkezéshez szükséges okmányok a következők: érvényes vezetői engedély, személyi igazolvány, lakcímbejelentő kártya, és orvosi alkalmassági igazolás.
  2. Vegyen részt a képzésen, ahol elméleti és gyakorlati ismereteket sajátít el a személyszállításról, a közlekedési szabályokról, a térképolvasásról, a navigációs rendszerekről, és az idegenforgalmi ismeretekről. A részvétel kötelező, és a tananyagot írásbeli és szóbeli vizsgával kell ellenőrizni.
  3. Sikeres vizsga esetén kap egy hatósági bizonyítványt, amely igazolja, hogy rendelkezik a személygépkocsis személyszállító szolgáltató alapképesítéssel. Ezt a bizonyítványt be kell mutatnia a személyszállító szolgáltató cégnek, amelynél dolgozni szeretne, vagy ha saját vállalkozást indítana, akkor a vállalkozói engedélyhez szükséges.
  4. A bizonyítvány érvényessége 5 év, ezután továbbképzésre kell jelentkeznie, amely hasonlóan zajlik, mint az alapképzés, de rövidebb időtartamú, és csak tesztlapok kitöltéséből áll a vizsga.

Remélem, ez segített. Ha további kérdése van, szívesen válaszolok. 

Tartalomjegyzék

Scroll to Top