Tolna megye

Vannak települések amelyeket nem, vagy csak egyedi díjazással tudunk vállalni. Kérlek, a taxi vagy reptéri transzfer szolgáltatás telefonos rendelésekor érdeklődj munkatársunknál a részletekről.

Amennyiben csatlakoznál a Zöld TAXI személyszállító csapatához sofőrként, vedd fel velünk a kapcsolatot ITT.

Tolna megye települések

Szekszárd, Alsónána, Alsónyék, Aparhant, Attala, Báta, Bátaapáti, Bátaszék, Belecska, Bikács, Bogyiszló, Bonyhád, Bonyhádvarasd, Bölcske, Cikó, Csibrák, Csikóstőttős, Dalmand, Decs, Diósberény, Dombóvár, Döbrököz, Dunaföldvár, Dunaszentgyörgy, Dúzs, Értény, Fácánkert, Fadd, Felsőnána, Felsőnyék, Fürged, Gerjen, Grábóc, Gyönk, Györe, Györköny, Gyulaj, Harc, Hőgyész, Iregszemcse, Izmény, Jágónak, Kajdacs, Kakasd, Kalaznó, Kapospula, Kaposszekcső, Keszőhidegkút, Kéty, Kisdorog, Kismányok, Kisszékely, Kistormás, Kisvejke, Kocsola, Koppányszántó, Kölesd, Kurd, Lápafő, Lengyel, Madocsa, Magyarkeszi, Medina, Miszla, Mórágy, Mőcsény, Mucsfa, Mucsi, Murga, Nagydorog, Nagykónyi, Nagymányok, Nagyszékely, Nagyszokoly, Nagyvejke, Nak, Németkér, Ozora, Őcsény, Paks, Pálfa, Pári, Pincehely, Pörböly, Pusztahencse, Regöly, Sárpilis, Sárszentlőrinc, Simontornya, Sióagárd, Szakadát, Szakály, Szakcs, Szálka, Szárazd, Szedres, Tamási, Tengelic, Tevel, Tolna, Tolnanémedi, Udvari, Újireg, Váralja, Várdomb, Várong, Varsád, Závod, Zomba

Tolna megye Magyarország középső részén található, területe 3703 km². Magyarország Somogy, Fejér, Bács-Kiskun és Baranya megyével határos. A megyében 10 város, 5 nagyközség és 93 község találhatóÍme néhány nevezetes turisztikai látványosság, szálláshely, rendezvény Tolna megyében városonként:

Szekszárd

 • Turisztikai látványosságok : Szekszárd Tolna megye megyeszékhelye és számos nevezetes turisztikai látványossága van, köztük a Szekszárdi Vár, a Püspöki Palota és a Szekszárdi Bormúzeum.
 • Szálláshelyek : Szekszárdon több szálláshely található, köztük a Hotel Pelikán, a Hotel Toscana és a Hotel Thelena.
 • Rendezvények : Szekszárd számos rendezvénynek ad otthont egész évben, köztük a Szekszárdi Borfesztiválnak, a Szekszárdi Jazzfesztiválnak és a Szekszárdi Vásárnak.

Paks

 • Turisztikai látványosságok : Paks Tolna megyei város, ahol a Paksi Atomerőmű található, amely vezetett túrákat kínál. További nevezetességek a Paksi Galéria és a Paksi Arborétum.
 • Szálláshelyek : Pakson több szálláshely is található, köztük a Hotel Thermal, a Hotel Európa és a Hotel Két Korona.
 • Rendezvények : Paks egész évben számos rendezvénynek ad otthont, köztük a Paksi Nemzetközi Néptáncfesztiválnak és a Paksi Napok Fesztiválnak.

Dombóvár

 • Turisztikai látványosságok : Dombóvár Tolna megyei város, melynek számos nevezetes turisztikai látványossága van, köztük a Dombóvári Termálfürdő és a Dombóvári Múzeum.
 • Szálláshelyek : Dombóváron számos szálláshely található, köztük a Hotel Európa, a Hotel Írottkő és a Hotel Kardosfa.
 • Rendezvények : Dombóvár egész évben számos rendezvénynek ad otthont, köztük a Dombóvári Borfesztiválnak és a Dombóvári Napok Fesztiválnak.

Bonyhád

 • Turisztikai látványosságok : Bonyhád Tolna megyei város, ahol számos nevezetes turisztikai látványosság található, köztük a Bonyhádi Vár és a Bonyhádi Arborétum.
 • Szálláshelyek : Bonyhádon több szálláshely található, köztük a Hotel Bajnai, a Hotel Bonyhád és a Hotel Kardosfa.
 • Rendezvények : Bonyhád egész évben számos rendezvénynek ad otthont, köztük a Bonyhádi Borfesztiválnak és a Bonyhádi Napok Fesztiválnak.

Tolna

 • Turisztikai látványosságok : Tolna város Tolna megyében, ahol számos nevezetes turisztikai látványosság található, köztük a Tolnai Vár és a Tolnai Arborétum.
 • Szálláshelyek : Tolnán több szálláshely is található, köztük a Hotel Írottkő, a Hotel Kardosfa és a Hotel Pelikán.
 • Rendezvények : Tolna egész évben számos rendezvénynek ad otthont, köztük a Tolnai Borfesztiválnak és a Tolnai Napok Fesztiválnak.

Dunaföldvár

 • Turisztikai látványosságok : Dunaföldvár Tolna megyei város, ahol számos nevezetes turisztikai látványosság található, köztük a Dunaföldvári Vár és a Dunaföldvári Múzeum.
 • Szálláshelyek : Dunaföldváron több szálláshely található, köztük a Hotel Európa, a Hotel Két Korona és a Hotel Thelena.
 • Rendezvények : Dunaföldvár egész évben számos rendezvénynek ad otthont, köztük a Dunaföldvári Borfesztiválnak és a Dunaföldvári Napok Fesztiválnak.

Tamási

 • Turisztikai látványosságok : Tamási Tolna megyei város, ahol számos nevezetes turisztikai látványosság található, köztük a Tamási Gyógyfürdő és a Tamási Múzeum.
 • Szálláshelyek : Tamásiban több szálláshely található, köztük a Hotel Európa, a Hotel Két Korona és a Hotel Thelena.
 • Rendezvények : Tamási egész évben számos rendezvénynek ad otthont, köztük a Tamási Borfesztiválnak és a Tamási Napok Fesztiválnak.

Simontornya

 • Turisztikai látványosságok : Simontornya Tolna megyei város, ahol számos nevezetes turisztikai látványosság található, köztük a Simontornyai Vár és a Simontornyai Múzeum.
 • Szálláshelyek : Simontornyán több szálláshely található, köztük a Hotel Európa, a Hotel Két Korona és a Hotel Thelena.
 • Rendezvények : Simontornya egész évben számos rendezvénynek ad otthont, köztük a Simontornyai Borfesztiválnak és a Simontornyai Napok Fesztiválnak.

Nagymányok

 • Turisztikai látványosságok : Nagymányok Tolna megyei község, ahol számos nevezetes turisztikai látványosság található, köztük a Nagymányoki Arborétum és a Nagymányoki Múzeum.
 • Szálláshelyek : Nagymányokon több szálláshely található, köztük a Hotel Európa, a Hotel Két Korona és a Hotel Thelena.
 • Rendezvények : Nagymányok egész évben számos rendezvénynek ad otthont, köztük a Nagymányoki Borfesztiválnak és a Nagymányoki Napok Fesztiválnak.

Gyönk

 • Turisztikai látványosságok : Gyönk Tolna megyei község, ahol számos nevezetes turisztikai látványosság található, köztük a Gyönki Arborétum és a Gyönki Múzeum.
 • Szálláshelyek : Gyönkön számos szálláshely található, köztük a Hotel Európa, a Hotel Két Korona és a Hotel Thelena.
 • Rendezvények : Gyönk számos rendezvénynek ad otthont egész évben, köztük a Gyönki Borfesztiválnak és a Gyönki Napok Fesztiválnak.

Villánykövesd

 • Turisztikai látványosságok : Villánykövesd Tolna megyei község, ahol számos nevezetes turisztikai látványosság található, köztük a Villánykövesdi Bormúzeum és a Villánykövesdi Arborétum.
 • Szálláshelyek : Villánykövesden több szálláshely is található, köztük a Hotel Európa, a Hotel Két Korona és a Hotel Thelena.
 • Rendezvények : Villánykövesd számos rendezvénynek ad otthont egész évben, köztük a Villánykövesdi Borfesztiválnak és a Villánykövesdi Napok Fesztiválnak.

Csibrák

 • Turisztikai látványosságok : Csibrák Tolna megyei község, melynek számos nevezetessége van.

Általános információ: Tolna megye

Tolna megye egy csodálatos hely, ahol a természet és a kultúra összhangban van. A megye szelíden lankás, barátságos kis falvakkal megszórt vidéke sok érdekességet rejt magában. A megyeszékhely, Szekszárd a borvidék központja, ahol a szőlő és a szilva termesztése hagyományos foglalkozás. A városban számos látványosság várja a látogatókat, mint például a Wosinsky Mór Megyei Múzeum, a Bormúzeum, a Mézeskalács Múzeum, vagy a Babits Mihály Emlékház. Ha valaki szeretne eljutni Szekszárdról más városokba, akkor könnyen találhat taxi szolgáltatást, amely gyorsan és kényelmesen elviszi a célállomásra.

A megye másik fontos központja Paks, amely a Duna partján fekszik. A város legismertebb építménye a Paksi Atomerőmű, amely Magyarország legnagyobb villamosenergia-termelő egysége. A városban érdemes megnézni a Sárgödör teret, ahol egy hangulatos pincesor található, ahol a helyi borászok kínálják termékeiket. A városban szintén működik egy taxi szolgáltatás, amely segít a közlekedésben. Ha valaki repülővel érkezik a megyébe, akkor igénybe veheti a reptéri transzfer szolgáltatást, amely elviszi a városba, vagy a környező településekre.

A megye legszebb természeti kincse a Gemenci erdő, amely a Duna-Dráva Nemzeti Park része. Ez egy ártéri rengeteg, amely gazdag vadállománnyal rendelkezik. Itt lehet találkozni őzekkel, gímszarvasokkal, vaddisznókkal, de akár réti sasokkal, fekete gólyákkal, vagy kerecsensólymokkal is. A tájat többféleképpen lehet felfedezni: gyalogosan, kerékpárral, csónakkal, vagy az erdei kisvasúttal. Aki szeretne több időt tölteni ebben a varázslatos környezetben, az megszállhat a Gemenci Erdei Vendégházban, ahonnan könnyen elérhető a taxi szolgáltatás is.

A megye másik érdekessége a Simontornya vára, amely a 13. században épült. A vár egy zömök, de jól megőrzött építmény, amelyet a reneszánsz korban újítottak fel. A várban ma múzeum működik, ahol megtekinthetők a régi bútorok, fegyverek, festmények, és a vár történetét bemutató kiállítás. A vár mellett található a Simontornya Termál- és Élményfürdő, ahol a látogatók kikapcsolódhatnak a meleg vízben, vagy élvezhetik a csúszdákat. A városból is elérhető a taxi szolgáltatás, valamint a reptéri transzfer szolgáltatás is.

Tolna megye tehát egy sokszínű és vonzó hely, ahol mindenki megtalálhatja a maga számára megfelelő programot. A megye városai és települései gazdag kulturális és természeti örökséggel rendelkeznek, amelyeket érdemes felfedezni. A közlekedésben segítséget nyújt a taxi szolgáltatás, amely gyorsan és biztonságosan eljuttatja a látogatókat a kívánt helyre. Aki pedig repülővel érkezik, az sem marad le semmiről, hiszen a reptéri transzfer szolgáltatás gondoskodik róla, hogy a megye szépségeit megismerhesse.

Tartalomjegyzék

Scroll to Top