Vas megye

Vannak települések amelyeket nem, vagy csak egyedi díjazással tudunk vállalni. Kérlek, a taxi vagy reptéri transzfer szolgáltatás telefonos rendelésekor érdeklődj munkatársunknál a részletekről.

Amennyiben csatlakoznál a Zöld TAXI személyszállító csapatához sofőrként, vedd fel velünk a kapcsolatot ITT.

Vas megye települései

Szombathely, Acsád, Alsószölnök, Alsóújlak, Andrásfa, Apátistvánfalva, Bajánsenye, Balogunyom, Bejcgyertyános, Bérbaltavár, Boba, Borgáta, Bozzai, Bozsok, Bő, Bögöt, Bögöte, Bucsu, Bük, Cák, Celldömölk, Chernelházadamonya, Csákánydoroszló, Csánig, Csehi (település), Csehimindszent, Csempeszkopács, Csénye, Csepreg, Csipkerek, Csönge, Csörötnek, Daraboshegy, Dozmat, Döbörhegy, Döröske, Duka, Egervölgy, Egyházashetye, Egyházashollós, Egyházasrádóc, Felsőcsatár, Felsőjánosfa, Felsőmarác, Felsőszölnök, Gasztony, Gencsapáti, Gérce, Gersekarát, Gór, Gyanógeregye, Gyöngyösfalu, Győrvár, Halastó (település), Halogy, Harasztifalu, Hegyfalu, Hegyháthodász, Hegyhátsál, Hegyhátszentjakab, Hegyhátszentmárton, Hegyhátszentpéter, Horvátlövő, Horvátzsidány, Hosszúpereszteg, Ikervár, Iklanberény, Ispánk, Ivánc, Ják, Jákfa, Jánosháza, Káld, Kám (település), Karakó, Katafa, Keléd, Kemeneskápolna, Kemenesmagasi, Kemenesmihályfa, Kemenespálfa, Kemenessömjén, Kemenesszentmárton, Kemestaródfa, Kenéz (település), Kenyeri, Kercaszomor, Kerkáskápolna, Kétvölgy, Kisrákos, Kissomlyó, Kisunyom, Kiszsidány, Kondorfa, Köcsk, Körmend, Kőszeg, Kőszegdoroszló, Kőszegpaty, Kőszegszerdahely, Lócs, Lukácsháza, Magyarlak, Magyarnádalja, Magyarszecsőd, Magyarszombatfa, Megyehíd, Meggyeskovácsi, Mersevát, Mesterháza (Magyarország), Mesteri, Meszlen, Mikosszéplak, Molnaszecsőd, Nádasd, Nagygeresd, Nagykölked, Nagymizdó, Nagyrákos, Nagysimonyi, Nagytilaj, Nárai, Narda, Nemesbőd, Nemescsó, Nemeskeresztúr, Nemeskocs, Nemeskolta, Nemesládony, Nemesmedves, Nemesrempehollós, Nick, Nyőgér, Olaszfa, Ólmod, Orfalu, Ostffyasszonyfa, Oszkó, Ölbő, Őrimagyarósd, Őriszentpéter, Pácsony, Pankasz, Pápoc, Pecöl, Perenye, Peresznye, Petőmihályfa, Pinkamindszent, Pornóapáti, Porpác, Pósfa, Pusztacsó, Püspökmolnári, Rábagyarmat, Rábahídvég, Rábapaty, Rábatöttös, Rádóckölked, Rátót, Répcelak, Répceszentgyörgy, Rönök, Rum (Magyarország), Sajtoskál, Salköveskút, Sárfimizdó, Sárvár, Simaság, Sitke, Sorkifalud, Sorkikápolna, Sorokpolány, Sótony, Söpte, Szaknyér, Szakonyfalu, Szalafő, Szarvaskend, Szatta, Szeleste (Magyarország), Szemenye, Szentgotthárd, Szentpéterfa, Szergény, Szőce, Tanakajd, Táplánszentkereszt, Telekes, Tokorcs, Tompaládony, Tormásliget, Torony (település), Tömörd, Uraiújfalu, Vámoscsalád, Vasalja, Vásárosmiske, Vasasszonyfa, Vasegerszeg, Vashosszúfalu, Vaskeresztes, Vassurány, Vasszécseny, Vasszentmihály, Vasszilvágy, Vasvár, Vát, Velem, Velemér, Vép, Viszák, Vönöck, Zsédeny, Zsennye

Vas megye turisztikai látnivalói, eseményei és szállásai

Bük

 • Bükfürdő: híres gyógyfürdő, kempingekkel, szállodákkal, panziókkal és vendéglőkkel.

Celldömölk

 • Szent István király Múzeum: történelmi múzeum, amely a város történetét mutatja be.

Kőszeg

 • Jurisics-vár: a város fő látványossága, amely a török ​​elleni védekezés idején épült.
 • Óház Múzeum: a város néprajzi múzeuma, amely a helyi életmódot és hagyományokat mutatja be.

Sárvár

 • Nádasdy-vár: a város fő látványossága, amely a 16. században épült.
 • Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő: híres gyógyfürdő, számos medence és szauna található.

Szombathely

 • Iseum Savariense: a város római múzeuma, amely a római kor emlékeit mutatja be.
 • Kámoni Arborétum: a városban található park, számos növényfajta és állatfajta látható.

Vasvár

 • Vasvári Vár: a város fő látványossága, amely a 13. században épült.

Őrség

 • Őrségi Nemzeti Park: a tájegység fő látványossága, számos túraútvonal és természeti látnivaló található.
 • Őrségi Múzeumfalva: a tájegység múzeuma, amely a helyi életmódot és hagyományokat mutatja be.

Szállások

 • Erdei szállások: Vas megyében számos erdei szállás található, melyek közül a SzállásKérés.hu oldalon 41 ajánlat található.
 • Romantikus szállások: Vas megyében számos romantikus szállás található, melyek közül a SzállásKérés.hu 62 oldalon található.
 • Falusi turizmus: Vas megyében számos falusi turizmus található, például Vasváron, ahol online foglalható 10 férőhelyes szállás.

Általános információk: Vas megye

Vas megye Magyarország nyugati részén fekszik, határos Ausztriával és Szlovéniával. Székhelye Szombathely, amely a megye legnagyobb és legfejlettebb városa. A megye területe 3336 km2, amely az ország területének mindössze 3,58%-a. A megye településhálózata aprófalvas jellegű, összesen 216 település található benne. A megye neve összefügg a vidéken bőven található vasérc-lelőhelyekkel, amelyekre már a római kortól kezdve helyi jelentőségű vasgyártás épült. A megye természeti adottságai rendkívül változatosak, felerészt síkság, nyugati része hegyes, délnyugati része dombos terület. A megye éghajlata is változékony, a nyugati területektől a keleti, sík részei felé haladva egyre inkább szárazabb, kontinentális jelleget mutat.

Vas megye büszke lehet kulturális és turisztikai értékeire, amelyek vonzzák a belföldi és külföldi látogatókat egyaránt. A megye tele van történelmi emlékekkel, műemlékekkel, múzeumokkal, galériákkal, kastélyokkal, várakkal, templomokkal és kolostorokkal, amelyek tanúskodnak a megye gazdag múltjáról és kulturális örökségéről. A megye legismertebb nevezetességei közé tartozik a Savaria Történelmi Karnevál, a Kőszegi Várszínház, a Szent Márton-év, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, a Bükfürdő, a Kőszegi-hegység, az Őrség, a Vas-hegy és a Vasi Hegyhát. A megye kínálja a természet szerelmeseinek a túrázás, kerékpározás, lovaglás, horgászat, vadászat és egyéb szabadidős tevékenységek lehetőségét is.

Vas megye gazdasága sokoldalú és dinamikus, amely a megye földrajzi elhelyezkedéséből, természeti erőforrásaiból, ipari hagyományaiból és innovatív vállalkozói szelleméből fakad. A megye gazdaságának gerincét a feldolgozóipar, a mezőgazdaság, a kereskedelem, a turizmus és a szolgáltatások adják. A megye legfontosabb ipari ágazatai a gépipar, az elektronika, az autóipar, a vegyipar, az élelmiszeripar, a faipar és a textilipar. A megye mezőgazdasága jelentős szerepet játszik a megye élelmiszer-ellátásában és a vidékfejlesztésben. A megye kereskedelme élénk és sokszínű, amely a megye határon átnyúló kapcsolatait is erősíti. A megye turizmusa folyamatosan fejlődik és bővül, amely a megye kulturális és természeti vonzerejét hasznosítja. A megye szolgáltatásai magas színvonalúak és korszerűek, amelyek a megye lakosságának és vendégeinek igényeit elégítik ki.

Vas megye közlekedése kiváló és biztonságos, amely a megye infrastrukturális fejlesztéseinek köszönhető. A megye úthálózata jól kiépített és karbantartott, amely a megye belső és külső összeköttetését biztosítja. A megye vasúthálózata is modern és gyors, amely a megye nagyobb településeit köti össze, és kapcsolatot teremt a fővárossal és a szomszédos országokkal. A megye tömegközlekedése kényelmes és olcsó, amely a megye lakóinak és látogatóinak a helyi és távolsági utazását teszi lehetővé. A megye rendelkezik egy kisebb repülőtérrel is, amely Sármellék közelében található, és charter járatokat indít a nyári szezonban. A megye taxi szolgáltatása is elérhető és megbízható, amely a megye városaiban és falvaiban is igénybe vehető. A megye reptéri transzfer szolgáltatása is kiváló és rugalmas, amely a megye repülőterét és a szomszédos országok repülőtereit is összeköti.

Vas megye társadalma élő és összetartó, amely a megye hagyományos és modern értékeinek tükröződése. A megye lakói barátságosak és vendégszeretőek, akik büszkék a megyéjükre és a nemzetükre. A megye lakói sokféle nemzetiséghez és kultúrához tartoznak, amelyek békésen és harmonikusan élnek együtt. A megye lakói aktívan részt vesznek a megye közéletében és kulturális életében, amelyek gazdagítják a megye szellemi és művészeti életét. A megye lakói tisztelik a megye természeti és épített környezetét, amelyeket óvnak és ápolnak. A megye lakói nyitottak a világra és a változásra, amelyeket a megye fejlődésének és jólétének szolg

álják. A megye lakói szeretik a megye taxi szolgáltatását, amely gyorsan és kényelmesen szállítja őket a kívánt helyre. A megye lakói értékelik a megye reptéri transzfer szolgáltatását, amely egyszerűen és olcsón juttatja el őket a repülőterekre.

Vas megye egy csodálatos és különleges megye, amely sokat nyújt a megye lakóinak és látogatóinak. A megye egy olyan hely, ahol a múlt és a jelen, a természet és a kultúra, a hagyomány és a modernitás, a helyi és a globális, a nyugalom és a pezsgés, a taxi és a reptéri transzfer harmonikusan ötvöződik. A megye egy olyan hely, ahol jó élni és jó meglátogatni. A megye egy olyan hely, ahol mindenki megtalálhatja a maga boldogságát. Vas megye egy olyan hely, amelyet érdemes megismerni és megszeretni. 

Tartalomjegyzék

Scroll to Top